Lezingen en workshops

Individuele sessies • Lezingen en workshops • Opstellingen • Transformatietrajecten

Lezingen en workshops van The New Life Experience blijven je bij. Het zijn eye-openers die je op een verfrissende manier naar het besproken thema doen kijken. Bovendien zijn ze ontstaan uit de doorleefde ervaringen van de spreker en met humor doorweven.


 
 

Op 17 oktober, exact 10 jaar geleden stapte ik in het huwelijksbootje. In het filmpje hieronder vertel ik hoe we trouwden als bekroning op een lange liefdesrelatie. Een maand later, overleed mijn man. Trouwen zonder t werd rouwen. Vele mensen vinden het lastig om over de dood en het rouwproces te praten. Het is nochtans een helend proces. Naar aanleiding van deze gebeurtenis organiseer ik enkele intieme huiskamergesprekken over dit thema om het spreken en verwerken gemakkelijker te maken.


soul alignments

Openbarend, beter voelend, vernieuwend en glashelder.

De tijd dat je naar iemand toegaat die je een antwoord op je probleem geeft, is bijna achter de rug. We leven in een tijd van verhoogd bewustzijn waarin we beseffen dat alleen wij onze problemen kunnen oplossen en alleen wij het echte antwoord kennen.


Dat geld beladen is met emoties en overtuigingen herkennen de meeste mensen. Het is voor velen een domein van strijd, van tekort, van net genoeg en van verlies dat hun gedrag bepaalt. Het is een taboe-onderwerp waar we niet diepgaand over praten. Laten we eens een einde maken aan dit taboe.


leerkrachten in balans, leerlingen in balans.

Iemand die een lichte, speelse energie heeft daar ben je graag bij. Zulke leraren inspireren hun klasgroepen. Een lichte klasgroep is een zaligheid om les aan te geven. Maar hoe doe je dat? Het is nochtans niet moeilijk.


Stel je een school voor die in haar beleid, net zoals jij in jouw familiesysteem, bereid is om de verstrikkingen en loyaliteiten zichtbaar te maken. Stel je voor dat deze school het doel nastreeft om leerkrachten vanuit vrijheid te doen lesgeven en leerlingen hun grootste leerpotentieel te laten openbloeien. Welke droom maakt dat in jou wakker?


Ludieke lezing over hoe je openheid en communicatie kunt verbeteren vanuit het ZIJNswiel. De juiste plaats innemen? Je vindt het in geen enkel leerplan of opleiding terug. Toch is de juiste plaats bepalend voor de groepsvorming, een constructieve communicatie, samenwerking en engagement.


Hooggevoeligheid? Een probleem of een zegen? Iedereen lijkt het wel te zijn of te hebben tegenwoordig. Het is een diagnose geworden, zoals een griep. Sommigen nemen er zelfs medicatie voor.