Lezingen en workshops

Individuele sessies • Lezingen en workshops • Opstellingen • Transformatietrajecten

Lezingen en workshops van The New Life Experience blijven je bij. Het zijn eye-openers die je op een verfrissende manier naar het besproken thema doen kijken. Bovendien zijn ze ontstaan uit de doorleefde ervaringen van de spreker en met humor doorweven.

 
 

bundeling van licht

Samen licht bundelen is de innerlijke zon over de wereld laten schijnen

Stilte, beweging, samen zijn, verbinden, bundelen, overgave, diepgang, speelsheid, verkennen van diepgaande niveaus, licht toelaten, verkennen van de leegte, open zijn, niet doen, dat is wat we tijdens de bundelingen van licht doen.

Lichtgevend onderwijs

GRATIS inspiratiedag voor bezielde leerkrachten, directeurs en ouders

Net zoals vorig jaar verzamelen we met gelijkgezinden om scholen te inspireren met lichtgevend onderwijs.

Iemand die een lichte, speelse energie heeft daar ben je graag bij. Zulke directeurs en leerkrachten inspireren hun teams en hun klasgroepen. Een lichte klasgroep is een zaligheid om les aan te geven. Maar hoe doe je dat? Het is nochtans niet moeilijk.

Je maakt tevens kennis met het opleidingsprogramma 2018-2019 voor scholen.

Ludieke lezing over hoe je openheid en communicatie kunt verbeteren vanuit het ZIJNswiel. De juiste plaats innemen? Je vindt het in geen enkel leerplan of opleiding terug. Toch is de juiste plaats bepalend voor de groepsvorming, een constructieve communicatie, samenwerking en engagement.

Ludieke en interactieve lezing over hoe je moeilijke leerlingen tot een aangenamer gedrag kunt brengen en hun leerresultaten kunt verbeteren vanuit het ZIJNswiel. Als leerkracht handel je vanuit meer rust in je hoofd, hart en lijf. Een verhaal over lichamelijkheid, ademhaling, het neerleggen van rugzakken en de invloed van de familiale sfeer.

Hooggevoeligheid? Een probleem of een zegen? Iedereen lijkt het wel te zijn of te hebben tegenwoordig. Het is een diagnose geworden, zoals een griep. Sommigen nemen er zelfs medicatie voor.

Leerproblemen, klasmanagement, omgang met opvallend gedrag, teams die zich willen oriënteren op een nieuwe werkwijze, de plaats die je zelf inneemt binnen de schoolcontext, zijn maar enkele mogelijke situaties waarmee men dagelijks wordt geconfronteerd.

Het lijkt vanzelfsprekend. Als de ouders in balans zijn, zijn de kinderen ook in balans. Het is de logica zelf. In de praktijk echter verhinderen onze emoties ons om deze waarheid helder onder ogen te zien.